Soep van gegrilde groenten

Benodigdheden
50 gram broccoli
50 gram prei
100 gram spinazie
0,5 teen knoflook
2 gram groentebouillonpoeder
200 ml water
100 gram qournblokjes
1,5 eetlepel pompoenpitten

Bereidingswijze
Snijd de broccoli, de prei, de spinazie en de knoflook fijn en rooster die in een droge koekenpan. Voeg bouillonpoeder en water toe en kook de groeten gaar. Rooster de pompoenpitten tot ze lichtbruin kleuren en snijd de qournblokjes in fijne stukjes. Maak de soep glad met een staafmixer. Giet de soep in een kom en serveer met de qourn en pompoenpitten.

Voedingswaarden (per portie)
Energie                                303 kcal
Vet                                        14,3 g
waarvan verzadigd            3 g
Koolhydraten                     10 g
Vezels                                  12,4 g
Eiwit                                    26,5 g
Zout                                     2 g

Wil je meer gezonde en koolhydraatarme recepten? Bestel dan één van onze kookboeken: ‘Lekker, lekker en makkelijker koken’ en ‘Balanced Food’.